RADIO KLUB BAGDALA, KRUŠEVAC, osnovan je 1948.godine od strane Opštine Kruševac. U svom dugogodišnjem radu zauzimao je vodeća mesta i danas spada u najuspešnije klubove u Savezu radio-amatera Srbije. Svake godine radio-amateri naseg kluba učestvuju na saveznim i svetskim takmičenjima gde ostvaruju visoka mesta , sa vrlo skromnom opremom. Ove godine učlanjeno je oko 100 radio-amatera.

OSNOVNI CILJEVI RADIO KLUBA SU: Širenje , razvijanje, i usmeravanje tehničke kulture i obrazovanje dece, omladine i građana u oblasti elektronike i telekomunikacija, Obezbeđivanje povoljnih uslova za rad sekcija u mesnim zajednicama i školama, radi nabavke i održavanja radio-amaterskih uređaja i drugih tehničkih sredstava, Rad na računarima i učenje stranog jezika, Rad na drugim srodnim aktivnostima tehničke prirode od intersesa za članstvo i širu društvenu zajednicu, razvijanje i unapređivanje takmičarskih aktivnosti, obrazovanje, osposobljavanje i učešće radio-amatera u odbrani zemlje.

SVOJE CILJEVE RADIO-KLUB OSTVARUJE: Održavanjem veza i druženjem sa radio-amaterima širom sveta, održavanjem kurseva iz oblasti telekomunikacija, informatike, i učenja stranih jezika, učestvovanjem u u radu organa Saveza radio-amatera Srbije, učešćem u radu državnih organa na donosenju propisa u oblasti telekomunikacija, obrazovanje i podmlađivanje članstva je prioritetan zadatak radio klubova. Organizovali smo veliki broj kurseva za radio amatere: E, C i B klase. Na ovaj način svake godine se obezbeđuje oko 20 mladih , novih amatera. U našoj zemlji je postalo jubilarno, međunarodno takmicenje radio-amatera Vidovdan, Stazama-slobode u organizaciji ovog radio kluba, gde učešće uzimaju svi radio klubovi, amateri iz Srbije, a i izvan naših granica, organizuju se izleti , ekspedicije u cilju druženja i edukacije, okupljanjem mladih ljudi, Rašinskog okruga doprinosimo i zdravom razvoju mladih ličnosti u vaspitanju i tehničkoj kulturi.

Maric Milan YT2KSK, Presednik IO RK Bagdala

U svrsi ostvarivanja postavljenih zadataka svojih ciljeva Grad Krusevac svesrdno pomaze u radu radio kluba Bagdala.